Priče iz muzejske radionice

Konzervacija-restauracija aviona JAKOVLJEV UT-2

 
Avion Jakovljev UT-2 nalazi se u čuvaonici Tehničkog muzeja s pripadajućom inventarnom oznakom TM4068, te civilnom oznakom YU-CGL i vojnom evidencijskom oznakom 0333, nalazi se u stalnom postavu Tehničkog muzeja u Zagrebu.
Konstruiran je i proizvedena u Rusiji (SSSR) 1946. i poklonjen je Jugoslaviji 1947. kao trenažer za obuku pilota u novonastaloj državi. Osim navedenog poseban značaj ima i zbog stare oznake aerokluba Zagreb koja je sondiranjem definirana.
Postupkom restauriranja ovog aviona Tehnički muzej je završio obnovu motornog zračnog prometa. Avion se nalazio u čuvaonici i bio je u izuzetno lošem stanju, a nije se znala ni razina kompletnosti jer nigdje nije zabilježen u sklopljenom stanju.
Istraživanjem je utvrđeno njegovo kretanje od dolaska u Jugoslaviju do darovanja Tehničkom muzeju. Izrađen je detaljan plan obnove, u čuvaonicama su pronađeni neki od nedostajućih dijelova, također su utvrđene dvije kolor sheme, ali je zbog značaja izabrana strogo civilna u kojoj je avion i sad nakon obnove.
Dugotrajnim stajanjem u čuvaonici i višekratnim premještanjem avion je pretrpio dodatna oštećenja u obliku propadanja materijala i gubitka mehaničkih svojstava čvrstoće, tvrdoće i žilavosti. Treba također napomenuti da je dio oštećenja uzrokovan radnim vijekom, neodržavanjem, klimatskim prilikama (neprilikama) i oksidacijskim procesima na svim materijalima.
Kako je avion u čuvaonici bio u rastavljenom stanju, samo je dodatno rastavljen radi postupka restauriranja. Izvršeno je detaljno čišćenje, konzerviranje i podmazivanje. Restauriranjem su sanirana sva oštećenja, utvrđeni su nedostajući dijelovi bitni za sklopivost kao i svi ostali npr. instrumenti, koji ne utječu na sklapanje. Tijekom restauriranja nadomješteni oštećeni i nedostajući dijelovi su popravljeni/izrađeni od odgovarajućih materijala kako bi očuvali izvornu strukturu materijala.
Tijekom konzervatorsko-restauratorskog postupka izrađena je vođena je detaljna dokumentacija svih radova karakteristična za postupke obnove tehničkih predmeta.
Nakon sklapanja svih pojedinih konzerviranih-restauriranih dijelova i ličenja u odgovarajuću nijansu prema odabranoj shemi avion je napokon kompletiran i sklopljen u cijelosti.
Avion je za sada još u čuvaonici i ovo je jedinstvena prilika za javnost da vidi njegov izgled dok je služio u aeroklubu Zagreb za obuku tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća.
 
Priredio: Zoran Kirchhoffer
 

POVIJESNI PUT JAKOVLJEVA UT-2


 
U ljeto 1945. godine jugoslavensko RZ (Vazduhoplovstvo Jugoslovenske armije) primilo je prvih trideset UT-2M za opremanje novo ustrojene pilotske škole u Pančevu. Početkom 1946. dobivaju evidencijske brojeve 0301-0330. Krajem 1947. godine iz SSSR-a primljeno je još 25 primjeraka aviona tog tipa, ali su ovi (starije) inačice UT-2 i dobivaju evidencijske brojeve 0331-0355. Avion 0333 je dakle, iz potonje tranše iz 1947. godine.
UT-2 ev.br. 0333 nosi tvornički broj 02041 i tijekom korištenja u JRV kretao se kroz više školskih i borbenih jedinica.
Po primitku predan je 1. školskom puku (u Pančevu), a poslije manjeg popravka u V. SAR (peta samostalna avio radionica) ponovno je vraćen u istu postrojbu (koja je pak u međuvremenu prenumerirana, odnosno promijenila naziv u 104. školski puk).
Potom prelazi na korištenje u 105. (školski puk), koji tada baziran u Vojvodini na letištu kod Kovina te je potom prebačen u Mostar. U listopadu 1949. 0333 je predan 37. vazduhoplovnoj diviziji na raspored, čije se zapovjedništvo tada nalazilo na zagrebačkom Borongaju. U vrlo kratko vrijeme 0333 potom prelazi iz jedne postrojbe u drugu, a sve zbog kroničnog nedostatka aviona za obuku. Tako ga tijekom iduće dvije godine koriste sljedeći pukovi: 111. (jurišni) puk u Cerklju kod Brežica, 96. (jurišni) puk na Plesu i na Lučkom, 204. (lovački) puk u Zemunu (moguće dislociran u to doba u Sloveniji odnosno u Hrvatskoj), 172. (lovački) puk na Zemuniku kod Zadra, 83. (lovački) puk u Puli, pa se ponovno vraća u Cerklje u sastav 111. puka da bi potom opet došao u 96. puk (isto u Cerklju) te na kraju vojnu karijeru zaključuje u 111. puku u Cerklju.
Iz ove rekonstrukcije je očito da je 0333 veći dio svog naleta u JRV ostvario u (borbenim) postrojbama gdje je korišten za trenažu pilota te za prijelaz na borbene tipove sovjetskih jurišnih (Il-2) i lovačkih (Jak-3/9) aviona, a nakon što su piloti već apsolvirali početnu pilotsku obuku u pilotskim školama.
Odluka o predaji aviona UT-2/UT-2M na korištenje Vazduhoplovnom savezu Jugoslavije tako uključuje i ovaj primjerak koji je u listopadu 1952. godine (nakon popravka i remonta u Zavodu za opravku aviona br. 168) predan u VSJ. Dobiva civilnu oznaku YU-CGL a letačka karijera mu je okončana odlukom o rashodu iz 1960. godine.
 
Priredio: Robert Čopec