VELIKI IZUMI ZA MALE LJUDE - Pišem, brišem

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 23.09.2017. / 23.09.2017.
vrijeme održavanja: 10 do 11.30
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Kosjenka Laszlo Klemar

U subotu 23. rujna glumica Aleksandra Naumov će vas kroz radionicu „Pišem, brišem“upoznati s poviješću i razvojem tehnika pisanja

SVA MJESTA NA RADIONICI SU POPUNJENA

 

Nakon kratke ljetne pauze Tehnički muzej Nikola Tesla ponovno kreće s radionicama za najmlađe posjetitelje. Uz svima već poznate glumce i glumice, istražit ćemo stalni postav muzeja i zabaviti se kroz dramske igre i radionice. Na vaše traženje ponovit ćemo neke od najpopularnijih radionica ljetnog ciklusa, a čekaju vas i nove zanimljive teme te brojna iznenađenja.

Jesenski ciklus započinjemo radionicom u subotu 23. rujna 2017. kada će vas Aleksandra Naumov kroz radionicu „Pišem, brišem“upoznati s poviješću i razvojem tehnika pisanja.

Znate li da su se knjige u Europi sve do sredine 15. stoljeća umnožavale prepisivanjem rukom? U starom vijeku taj su mukotrpan posao odrađivali posebno osposobljeni robovi, a u srednjem vijeku redovnici. Što mislite koliko im je vremena bilo potrebno da prepišu jednu knjigu? I to, pazite, bez električne energije i noćne rasvjete. Osim što je za prijepis knjiga bilo potrebno puno vremena, rukom ispisane knjige su bile jako skupe i dostupne samo najbogatijima. Većina stanovništva bila je nepismena. Izum tiskarskog stroja to je zauvijek je promijenio!

Na radionici ćete imati priliku okušati se u pisanju perom i na starim pisaćim mašinama te u tiskanju teksta tiskarskim slovima. Pripremili smo za vas i zanimljivo natjecanje, a pobjednika očekuje nagrada!

Radionica će se održati u subotu 23. rujna 2017. u vremenu od 10 do 11.30 sati.

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. Broj sudionika je ograničen, a za radionicu je potrebno obavezno prijaviti se putem telefona 01/4881-643 ili e-maila kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr. Na radionicama je obavezna prisutnost odrasle osobe u pratnji djeteta.

Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje.

Impresum:

Autorice projekta: Anica Tomić i Kosjenka Laszlo Klemar

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar

Redateljica: Anica Tomić

Izvođači: Aleksandra Naumov, Ivana Krizmanić, Marko Petrić, Marko Makovičić, Silvio Mumelaš; Zvonimir Drvar, Kosjenka Laszlo Klemar, Zvonimir Ambruš i Marijo Zrna

Stručni suradnici: Vesna Dakić, Željko Staklarević, Neda Staklarević, Branimir Prgomet, Zvonimir Drvar, Katarina Ivanišin Kardum i Marijo Zrna

Autorica radionica Dan i noć, Padobranac i Zupčanici – Katarina Ivanišin Kardum

Rekviziti: Marijo Zrna

Video najave: Anica Tomić

Odnosi s javnošću: Marijo Zrna

Projekt je realiziran u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem Gavella.

Tehnički muzej Nikola Tesla

Savska cesta 18, Zagreb

01/4844-050; info@tmnt.hr

povratak