TESLA U ZAGREBU 2011

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 08.07.2011. / 10.07.2011.
vrijeme održavanja: 8 i 9. srpnja 15 do 21 sat; 10. srpnja 11 do 18 sati
organizator: Tehnički muzej i Udruga Nikola Tesla-Genij za budućnost

Trodnevnom manifestacijom biti će početkom srpnja u Zagrebu obilježen rođendan Nikole Tesle

Proslava Teslinog rođendana
 
Trodnevnom manifestacijom biti će početkom srpnja u Zagrebu obilježen rođendan Nikole Tesle
 
Tesla u Zagrebu naziv je prve međunarodne izložbe posvećene Nikoli Tesli kojom započinje ovogodišnja trodnevna proslava Teslina rođendana u organizaciji udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.
Izložba Tesla u Zagrebu bit će otvorena 7. srpnja u Češkom domu, Šubićeva 20 u Zagrebu, a organizira se u suradnji s udrugom Češka beseda u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Češke u Zagrebu. Osim Teslinih izuma, na izložbi koja je otvorena do 10. srpnja, moći će se pogledati i inovacije, zbirke knjiga, te umjetnine posvećene Nikoli Tesli.
 
Drugog dana proslave, 8. srpnja u Tehničkom muzeju u Zagrebu, s početkom u 11 sati posjetitelji će moći uz prigodno predavanje o Nikoli Tesli pogledati i zanimljive pokuse u kabinetu Nikole Tesle. Za predmetno predavanje potrebno je na blagajni Muzeja unaprijed podići besplatnu ulaznicu.
 
Na sam dan Teslina rođendana 10. srpnja, predstavnici Grada Zagreba, udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost i počasni gosti posjetit će spomenik Nikole Tesle. Istog dana u večernjim će satima biti održana druga večer „Tesla & friends“ gdje će kao i prošle godine biti dodijeljene godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost. Na večeri Tesla & friends ove će godine biti i premijerno izveden mjuzikl o Teslinom životu pod nazivom Kap u moru kazališta Tvornica Lutaka te predstavljena zanimljiva dječja slikovnica pod nazivom Gospodar svjetla – Nikola Tesla.
 
Za sve informacije i detalje o događanjima molimo da kontaktirate  predsjednica@unt-genius.hr ili ih potražite na stranicama www.unt-genius.hr.

povratak