SUNČEV SUSTAV

IZLOŽBA

mjesto održavanja: Tehnički muzej, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 22.11.2012. / 12.12.2012.
radno vrijeme: utorak - petak: 9.00 - 17.00; subotom i nedjeljom: 9.00 - 13.00; ponedjeljkom i blagdanima: zatvoreno
organizator: Tehnički muzej

Od 22. studenog do 12. prosinca 2012. u Tehničkom muzeju održava se edukativno-informativna izložba SUNČEV SUSTAV

Od 22. studenog do 12. prosinca 2012. u Tehničkom muzeju održava se edukativno-informativna izložba SUNČEV SUSTAV

Cilj izložbe je približiti posjetiteljima izgled, odnose veličina i udaljenosti unutar Sunčevog sustava uz pomoć maketa i slika. Maketa Sunčevog sustava izrađena u mjerilu prati odnose veličina planeta, a slikovna građa prikazuje udaljenosti između planeta. Na taj način vizualni doživljaj olakšava učenje i pamćenje informacija.

Zanimljivost izložbe je prilagodljivost edukativnog pristupa zbog čega je izložba prikladna različitim uzrastima i interesima: samostalnim posjetiteljima, predškolskim i školskim skupinama, astronomskim društvima...

Kroz stručno vodstvo posjetitelje upoznajemo s osnovnim astronomskim pojmovima: imenima planeta, redom u Sunčevom sustavu, odnosom veličina i međusobnih udaljenosti. Učenici starijeg školskog uzrasta i oni koji žele saznati više uz vodstvo će dobiti informacije o uvjetima, temperaturama i silama koje postoje na tim svemirskim tijelima.

Uz izložbu se održavaju i zabavne edukativne radionice, u trajanju od jednog sata, na kojima se uči interaktivnim pristupom, prilagođenim uzrastu. Na radionicama se izrađuju modeli svemirskih tijela koje sudionici potom odnose kući ili u školu.

Teme radionica su:

– izrada modela Sunca

- izrada modela Sunčevog sustava

– izrada Sunčevog sata

- izrada karte Mjeseca

 

Za grupni posjet izložbi OBVEZNA je prethodna telefonska najava ili na e-mail, kako bismo osigurali stručno vodstvo. Kontakt osoba je Mario Mirković tel. 4844-050, mario.mirkovic@tehnicki-muzej.hr. Maksimalni broj osoba u grupi je 30. Cijena ulaznice za izložbu je 10 kuna po osobi.

RADIONICE SU NAMIJENJENE ISKLJUČIVO DJECI STARIJOJ OD 10 GODINA

Za sudjelovanje na radionicama također je OBVEZNA prethodna telefonska najava ili na e-mail, kako bismo osigurali termin i animatora. Kontakt osoba je Mario Mirković tel. 4844-050, mario.mirkovic@tehnicki-muzej.hr. Maksimalni broj polaznika radionice je 15 osoba. Cijena radionice je 10 kuna  po osobi što se plaća dodatno uz ulaznicu za izložbu.

Termini radionica :

UTORAK - PETAK

1. termin: 10 – 11 sati

2. termin: 12 – 13 sati

3. termin: 14 – 15 sati

SUBOTA - NEDJELJA

1. termin: 10 – 11 sati

Autor i voditelj akcije: Mario Mirković

Tehnički muzej, Savka cesta 18, Zagreb

Tel. 4844-050; www.tehnicki-muzej.hr; info@tehnicki-muzej.hr

povratak