NOĆ KNJIGE

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 21.04.2107. / 24.04.2017.
vrijeme održavanja: prema rasporedu događanja
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Zagrebačkim knjižničarskim društvom (program u Tehničkom muzeju Nikola Tesla)
voditelj: Kristina Kalanj

Posjetite nas u petak, 21. travnja 2017. i u ponedjeljak 24. travnja 2017.  tijekom NOĆI KNJIGE, zabavite se i učite u Tehničkom muzeju Nikola Tesla uz prigodne izložbe i predavanje

Posjetite nas u petak, 21. travnja 2017. i u ponedjeljak 24. travnja 2017.  tijekom NOĆI KNJIGE, zabavite se i učite u Tehničkom muzeju Nikola Tesla uz prigodne izložbe i predavanje:

21. travnja 2017.

Organizatori programa: Zagrebačko knjižničarsko društvo i Tehnički muzej Nikola Tesla

18.00 sati - odjel Astronomija s Planetarijem (preostali odjeli Muzeja neće biti dostupni za posjet):

„Knjige i knjižničari – u fokusu“ - otvorenje izložbe, dodjela nagrada prvonagrađenim radovima, projekcija dokumentarnog filma i glazbena točka (izložba ostaje otvorena do 21. svibnja 2017.)

19.00 sati – projekcija noćnog neba i predavanje u Planetariju Tehničkog muzeja Nikola Tesla predavača Ante Radonića: „Naše nebo i Oton Kučera“

„Naše nebo“ autora O. Kučere jedno je od prvih djela o astronomiji pisano na hrvatskom jeziku, popularno-znanstvenog karaktera. Predavanje uključuje i upoznavanje zvjezdanog neba na umjetnom nebeskom svodu kupole Planetarija gdje će se moći doživjeti ljepota zvjezdanog neba, promatrati prividno gibanje zvijezda i upoznati se s trenutnim položajima planeta vidljivih golim okom.

 

24. travnja 2017.

Organizator programa: Tehnički muzej Nikola Tesla

18–21  sat - izložbena dvorana Tehničkog muzeja Nikola Tesla (stalni postav Muzeja neće biti dostupan za posjet):

 

Izložba  - Tehnički zapisi na izvorima novoga vremena – izložba  Knjižnice Tehničkoga muzeja "Nikola Tesla", autorica: Kristina Kalanj

 

Izložba  - Kako je Andrija živio vrijeme – Nevjerojatni život Andrije Mohorovičića –izložba Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, autorice: Iva Dasović i Iva Vrkić

Izložba  - Pretežno sunčano, autor Goran Kovačević

Izložba - I nama je vrijeme bitno – mjerni instrumenti za slijepe, mala edukativna izložba      

Tifološkog muzeja, voditeljica programa: Nina Sivec

Izložba  - Vrijeme u filateliji, izložba Filatelističkoga kluba "Zagreb"

Izložba  - Vrijeme je na našoj strani – 70 nam je godina tek, izložba Državnoga hidrometeorološkog zavoda, autorica: Kornelija Špoler Čanić

Glazbeni nastup - Pjevački zbor Lege artis Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 20 -21 h

Program u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ završava u 21.00 sat.

S veseljem vam najavljujemo manifestaciju Noć knjige kojom se šestu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.

Noć knjige je manifestacija kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, a kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dan hrvatske knjige.

Povodom  Noći knjige, knjižare i knjižnice, škole, javni prostori i ustanove na širem području RH postaju mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa.

Noć knjige 2017. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Program obilježavanja Noći knjige 2017. podržava i Odjel za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske. Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Organizatori Noći knjige 2017. su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena.

Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb

01/4844-050, kristina.kalanj@tmnt.hr

povratak