Museomix Zagreb 2018. – poziv na prijave

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 09.11.2018. / 11.11.2018.
vrijeme održavanja: prema rasporedu
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona.org

Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona.org pozivaju sve zainteresirane da se prijave na prvo hrvatsko izdanje međunarodnog muzejskog hackathona poznatog pod nazivom Museomix

Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona.org pozivaju sve zainteresirane da se prijave na prvo hrvatsko izdanje međunarodnog muzejskog hackathona poznatog pod nazivom Museomix. Museomix Zagreb održava se od 9. do 11. studenoga 2018. u Tehničkom muzeju Nikole Tesle u Zagrebu. Sudjelovanje na Museomixu je besplatno!

Museomix je kreativni trodnevni hackathon u muzejima. Ovo međunarodno događanje odvija se svake godine u studenom na svim kontinentima u svijetu. Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim sudionicima: muzealcima, makerima, studentima, hakerima, umjetnicima, programerima, dizajnerima, arhitektima, scenografima, kostimografima, kulturnim djelatnicima, umjetnicima i DIY entuzijastima. 

Tijekom tri dana timovi složeni na početku hackathona započinju raditi na kreativnim interaktivnim rješenjima inspirirani muzejskom kolekcijom te nakon tri dana zajedničkog rada, posljednji dan hackathona prezentiraju svoje projekte ostalim sudionicima i široj javnosti. Svi prototipovi i rješenja ostaju izloženi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla kao dio intervencije u kolekciju i interaktivnu nadgradnju. Zagrebačko izdanje Museomixa bit će specifično jer će prijavljeni sudionici hackathona sudjelovati u ko-kreiranju izložbe „Interaktivne intervencije - tijelo strojeva“ koja će ostati izložena u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. 

Svim će sudionicima na kraju hackathona biti dodijeljeni certifikati o sudjelovanju na međunarodnom događanju Museomix Zagreb 2018. 

Radni jezici: engleski i hrvatski
Međunarodni koordinator: Arthur Schmitt (Musemix Francuska)

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 7. studenoga točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave.

Museomix Zagreb dio je međunarodnog projekta Making Museum u kojem sudjeluje i Radiona.org te čiji će članovi iz europskih muzejskih i kulturnih institucija (Irska, Velika Britanija, Italija, Francuska, Finska i Nizozemska) sudjelovati u hrvatskom izdanju obogaćujući kreativne procese svojim iskustvima u zajedničkom radu s hrvatskim sudionicima.

Još malo o Museomixu! 
Museomix nije natjecanje. Organizaciju Museomixa većinom podržavaju volonteri. Museomix je dio konteksta otvorenih inovacija s muzejima, tvrtkama, start-upovima, različitim zajednicama i širom javnošću. Museomix stvara uvjete za inovacije u radu muzealaca, scenografa i kreativaca u odnosu sa širom javnošću, njihovim odnosima prema radu i digitalizaciji muzeja. Museomix potiče profesionalne susrete, multidisciplionarnost, otkrivanje novih načina rada i upotrebu novih metodologija. Pridruži se Museomixu!


Organizacija: Tehnički muzej Nikola Tesla, Radiona.org
Organizacijski tim: Markita Franulić, Deborah Hustić, Paula Bučar, Julija Gracin, Layla Munitić, Marko Jovanović
PR: Marijo Zrna

povratak