AKADEMICI U RADNOM POSJETU TEHNIČKOM MUZEJU NIKOLA TESLA

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 20.06.2017. / 05.07.2017.
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla i HAZU
voditelj: Markita Franulić

Razred za tehničke znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti posjetio je Tehnički muzej Nikola Tesla

Slijedom inicijative za suradnju stožernih ustanova za očuvanje baštine tehničke kulture u Hrvatskoj, članovi Razreda za tehničke znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u utorak 20. lipnja 2017. posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla.

Tajnik Razreda za tehničke znanosti Akademije akademik Stjepan Jecić, ravnateljica Tehničkog muzeja gospođa Markita Franulić i predsjednica Muzejskog vijeća prof. dr. sc. Sanja Steiner tom su prigodom prezentirali zaključke preliminarnog sastanka o potrebi uspostave aktivne i trajne suradnje Akademije i Muzeja, poglavito u strategijskom osmišljavanju razvoja Tehničkog muzeja Nikola Tesla i evaluaciji potreba nadogradnje postava s ciljanom tematskom građom imanentnom za očuvanje, afirmaciju i popularizaciju nacionalnih resursa tehničke kulture.

Članovi Razreda za tehničke znanosti Akademije u obilasku Tehničkog muzeja upoznali su se s aktualnim muzejskim postavama, prisustvovali demonstraciji izuma Nikole Tesle, te u druženju s kustosima Muzeja razmijenili mišljenja i viđenja daljnjeg razvoja tehničke kulture u Hrvatskoj.

povratak