60 GODINA S VAMA – DANI OTVORENIH VRATA U TEHNIČKOM MUZEJU 20 I 21. PROSINCA 2014.

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 20.12.2014. / 21.12.2014.
vrijeme održavanja: od 9 do 17 sati
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Marijo Zrna

Tehnički muzej ovog vikenda obilježiti će svoj 60-ti rođendan. Tim povodom u subotu 20. i nedjelju 21. prosinca 2014. radimo od 9 do 17 sati, a ulaz će biti besplatan.

Tehnički muzej ovog vikenda obilježiti će svoj 60-ti rođendan. Tim povodom u subotu 20. i nedjelju 21. prosinca 2014. biti će iznimno za posjetitelje otvoren od 9 do 17 sati, a ulaz će biti besplatan.

Od 11 sati izmjenjivati će se periodički vodstva kroz Rudnik, Teslin kabinet i Planetarij, a po potrebi ćemo se u tom kontekstu prilagoditi i povećanom interesu s dodatnim vodstvima.

Pripremili smo i interaktivne nastupe s radionicama Mali znanstvenik - gdje će posjetitelji moći izrađivati padobran Fausta Vrančića, spoznati tajne statičkog elektriciteta i zvuka...

Na više mjesta u Muzeju pripremili smo i projekcije dokumentarnih filmova o Tehničkom muzeju iz arhiva HRT-a.

Posjetitelji će moći razgledati izložbu o Bruni Planinšeku – portret dizajnera i prigodnu izložbu o povijesti Muzeja. Tijekom vikenda moći će se kupiti po prigodnoj cijeni i prigodni kalendar kojim smo ujedno promovirali slogan MI ČUVAMO VAŠE USPOMENE, a tu su i besplatne novine čiji sadržaj je sastavljen od interesantnih novinskih članaka vezanih za povijest Muzeja dopunjenih reklamama tvrtki iz 1954.  

S obzirom da je veći dio Muzeja bez grijanja pobrinuli smo se za kuhani čaj i vino, a biti će i slatkih iznenađenja. Time će Tehnički muzej i i naš sponzor RWE počastiti sve koji nam dođu u goste na naš rođendan.

DOBRO DOŠLI!

TEHNIČKI MUZEJ, Savska cesta 18, Zagreb
01/4844 050; info@tehnicki-muzej.hr

povratak