(BEZ) VEZE

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 16.04.2014. / 18.05.2014.
vrijeme održavanja: utorak-petak 9 do 17; subota i nedjelja 9 do 13; ponedjeljkom i praznikom zatvoreno
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Mario Mirković

Naša nova edukativna akcija upoznati će vas s poviješću načina komunikacije među ljudima

Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva organizira zajedničku muzejsku edukativnu akciju koja traje od 18. travnja do 18. svibnja 2014.

Ideja za ovogodišnju, 19. muzejsku edukativnu akciju pod nazivom (BEZ) VEZE proizašla je iz teme ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja (18. svibnja), koja nosi naziv Museum collections make connection (Muzejske zbirke kao poveznice).

U akciji sudjeluje 63 muzeja, galerija, knjižnica i centra za kulturu iz svih krajeva Hrvatske. Bit će realiziran raznovrstan program radionica, vodstava, izložbi, predavanja, koncerata, predstava i drugih oblika edukativne komunikacije.

Tijekom akcije „VEZA“, u Tehničkom muzeju ćemo vas upoznati sa starim i novim načinima na koje tehnika omogućuje ljudima vezu, komunikaciju i povezivanje, od prenošenja pošte, vizualnih signala, preko povezivanja putem žica pa sve do izuma bežičnog prijenosa. Od signalnih zastavica telegrafa, telefona... pa sve do novih bežičnih načina komunikacije putem medija i društvenih mreža, a bez kojih je nezamisliva komunikacija i povezivanje u današnjem suvremenom društvu.
Osim izložbe predmeta iz telekomunikacijske zbirke fundusa Tehničkog muzeja, tijekom akcije će biti omogućen pristup internetu putem WI-FI mreže za sve posjetioce muzeja.

Kako bi se bolje poVEZAli pozivamo posjetitelje i da donesu stare predmete koji su povezani sa VEZAma kako bi povećali muzejski zbirku i sastavili zajednički izložbu o telekomunikacijama.

Informacije:
tel: 01/4844-050
Mario Mirković mario.mirkovic@tehnicki-muzej.hr
Željko Staklarević zeljko.staklarevic@tehnicki-muzej.hr

povratak